hits counter
 
 

Bemutatkozás:

Domonkos Árpád

  Domonkos Árpád munka közben2000 körül kezdett el foglalkoztatni az Internet-marketing és a keresőoptimalizálás gondolata. Nyilván akkor még szinte alig lehetett hasznos információkhoz jutni ebben a témában magyar nyelven (most is eléggé korlátozottan), mivel ez a terület mondhatni az USA-ból indult el. Meglehetősen sok ingyenes anyagot olvastam el.

Majd úgy láttam, hogy ez különösképp nem egy elméleti szakterület, ezért elkezdtem alkalmazni a tanultakat. Az első honlapom egy teljesen ingyenes tárhelyen, az akkori Freeweb-en (ami azóta már megszünt) hoztam létre nagyon kezdetleges design elemekkel. A témája az egyik hobbim volt, a kenuzás. Minden évben egy alkalommal szerveztem egy kenutúrát valamelyik magyar folyón és erről írtam beszámolót és tettem fel képeket. A lényeg, hogy a tanultakat alkalmazva képes voltam ezzel az ingyenes tárhelyen lévő (ilyet üzleti célra SOHA sem javasolnék senkinek) honlapommal egész jó helyezéseket elérni a Google keresőben.

Ezek után készítettem még néhány további ingyenes tárhelyen lévő honlapot és ezekkel is sikerült ugyan úgy eredményeket elérni.

Mindezeken a sikereken felbuzdulva találtam néhány ügyfelet, akiket érdekelt, hogy a honlapjuk bizonyos kifejezésekre előrébb kerüljön a Google-ban. Az első egy kis magán autókölcsönző volt, aki főként angol nyelven szeretett volna jobb helyezéseket elérni – sikerült megoldani!
Majd folyamatosan lettek más érdeklődők is, merőben más területeken, akiknél hasonló sikereket értem el.

domonkos árpád sziklamászás utánSzembekerültem egy nehézséggel, különösen a saját weboldalaim elkészítése és üzemeltetése során. Nevezetesen, hogyan tudok könnyen és gyorsan újabb szövegeket, képeket felvinni a honlapomra anélkül, hogy programozóként bele kelljen folynom a honlap szerkesztésbe. Így egy régi ismerősömmel (értett a PHP programozáshoz és a MySQL adatbázisokhoz) összeülve én a szellemi terméket beletéve, Ő a programozást, elkészítettünk egy honlapkészítő rendszert. Ez egy úgynevezett Content Management System, röviden: CMS vagyis egy tartalomkezelő rendszer volt. Ez volt a honlapszerkesztő, ezzel nem volt probléma létrehozni új oldalakat, képeket, videókat beilleszteni mindössze néhány perc alatt.

El lehetett felejteni a hosszas HTML oldalak kézi szerkesztését. Ami még nagyon fontos volt, az az, hogy ez a honlapszerkesztő keresőbarát volt, ellenben sok más honlapszerkesztővel, amelyek nem keresőbarátok, vagyis nem kedveznek a Google-ban való könnyű előrejutásnak.

Remélem Ön is hasznát látja majd!

Üdvözlettel:
Domonkos Árpád


KapcsolatGoogle AdWords HirdetésGoogle AdWordsHonlapkészítésAdatvédelmi nyilatkozatOldaltérkép
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.