hits counter

403 Forbidden

Request forbidden by administrative rules.
 
 

MLM hálózatok honlapjai és a keresőoptimalizálásuk nehézségei!

Az utóbbi időben egyre több megkeresést kapok különféle MLM hálózatok tagjaitól, hogy virágoztassam fel a honlapjukat, azaz varázsoljak rájuk sok-sok látogatót lehetőleg jó olcsón.

A fenti elképzelést még meg is értem, hiszen szeretnék népszerűsíteni a frissen vagy már régebben elindított tevékenységüket, és élni szeretnének az Internet erejével. Nem is mondom, hogy lehetetlen az interneten keresztül MLM hálózatot építeni, mert lehet! Két nagyon gyakori hiba, amibe lépten-nyomon beleütközöm az MLM témájú honlapokkal kapcsolatban:
  1. Egy ingyenes tárhelyen vannak fenn, ami tömve van az ingyenessége folytán Google AdSense és/vagy egyéb más banner hirdetésekkel.
  2. Az adott cég honlapján van, ahol minden egyes tag ugyan azt a szöveges és képi tartalmat kapja, mint az összes többi, talán abban különböznek egymástól, hogy az adott személy neve rajta van, sokszor még az sincs.
1.2.
ingyen honlap példagemsziget mlm honlap

Mi a gond ezekkel MLM-es honlapokkal?

A fent említett elsővel az, hogy amatőr a megjelenése. Nézzük ezt meg konkrétabban valaki be szeretne egy „profi” üzletbe vinni, ahol hosszú távon sok-sok pénzt és passzív jövedelmet tehetek zsebre, ez eddig rendben is van. Viszont milyen módon van ez az egész bemutatva? Egy ingyenes tárhelyen lévő más cégek hirdetéseivel telepakolt honlapon, legtöbbször egy alapértelmezett design kíséretében! Bennem nem kelt túl nagy bizalmat ez a dolog és hitelesnek sem tűnik. Valahogy nem jön belőle át az, hogy itt fogom megismerni az az üzleti lehetőséget, ami megváltoztatja az egész jövőmet. Nem akarok cinikus lenni, minde mellett ezzel találkozom nap, mint nap.

A második megoldással a fő probléma, hogy az egész egy duplikált tartalom. Magyarul minden egyes tagnak szinte pontosan ugyan az a honlapja van szövegre, képekre mindenre azonosak. Ezt a megközelítést a Google nem szereti, nem is igazán fogja előre juttatni az oldal semmi lényeges kulcsszóra, rosszabb esetben még be sem indexeli, vagyis még az adatbázisába sem kerül bele az oldal.

Mi lehet a helyes megoldás a fenti két probléma kiküszöbölésére?

Az első problémára az, hogy vásárolunk egy domain nevet és hozzá egy tárhelyet, és elfelejtjük az ingyenes tárhelyeket, mert azok nem komoly üzleti célra lettek kitalálva. A fentiek költsége manapság mindössze évi pár ezer forint, amit meg kéne, hogy tudjunk engedni magunknak, ha már egyszer belecseppentünk az üzleti életbe. Ettől természetesen még nincs honlapunk. Honlapot készíthetünk mi magunk is akár ingyenes eszközökkel, de legtöbbünknek egy megfelelő webdesign elkészítése nem egyszerű feladat, én sem tudok ilyet készíteni, ezért vannak szakembereim, akik ezt megteszik helyettem. Egy honlap design ára teljesen egyedi pár tízezer forinttól indul felfelé. Még ekkor sincs egy saját magunk által könnyen szerkeszthető honlapunk. Erre mi kínálunk egy üzleti megoldást a saját készítésű honlapszerkesztő programunk által, erről itt olvashat bővebben: http://www.netprofi.hu/honlapkeszito_csomagok
A piacon természetesen vannak más megoldások is, a miénk fő előnye, hogy keresőbarát (előre lehet vele kerülni a Google-ban az adott kulcsszavakra) és könnyen használható.

A fent említet másik probléma kiküszöbölésére is a megoldás az, hogy saját domain nevünkön lévő saját, egyedileg megírt szöveggel rendelkező honlapunk van. Ez az amit már a jövőben lehet keresőoptimalizálni.

Nézzünk meg egy valóspéldát egy hatékony honlap esetén, ami ingyenesként indult, de…

2007. végén találkoztam „honlappal”, ami az 5pm.eu ingyenes honlapkészítőn működött és egy vendégházat volt hivatott bemutatni. A fentieket elmondtam az oldal tulajdonosának és igazából neki azonnal átment, hogy mit mondok. Ő nem szórakozni akart, hanem tényleges látogatókat folyamatosan és ingyen a honlapjára, keresőoptimalizálás révén, és ezáltal kiadni a szobákat a vendégházban. Ő tudta, hogy egy üzleti vállalkozása van, és azt üzletiesen kell megközelíteni és azt is tudta, hogy ez nem 10-20 ezer forintos befektetést igényel részéről. Megvásárolt egy domain nevet, a honlapkészítő szoftverünket és keresőoptimalizálást is kért hozzá. A honlap fel lett töltve hasznos tartalommal és nézzük meg mit produkált csak példaként 2009. július hó folyamán, az alábbi képen látható:
zöldkapu vendégház látogatottsági statisztika a Google Analytics szerint
Egyébként nem kellett másfél évig várnia, hogy látogatói legyenek a honlapon, 2009 elején meg is kérdeztem, hogy milyen volt a 2008-as éve. Nagyon meg volt vele elégedve, elmondta hogy folyamatosan jöttek a honlapról újabb és újabb vendégek és szinte nem is volt üresjárat. Ezt nem tudta volna megvalósítani egy ingyenes Google AdSense hirdetésekkel teletűzdelt 5mp.eu-s honlappal.Oldaltérkép
Wholesale Nike NFL Jerseys,wholesale nfl jerseys,cheap nfl jerseys,nhl jerseys for sale,nfl jerseys cheap,nfl football jerseys,cheap football jerseys,discount jerseys,Wholesale Authentic Jerseys,nfl football jerseys,nfl nike jerseys,cheap nfl jerseys,discount cheap nfl jerseys,custom nfl jersey,nhl hockey jerseys,Wholesale Cheap Jerseys China,Wholesale cheap NFL Jerseys,nfl nike jerseys cheap,discount jerseys for sale,NFL jerseys Custom,Wholesale NFL Jerseys,wholesale nike nfl jerseys,Cheap Soccer Jerseys,cheap nfl jerseys free shipping,cheap nfl jerseys,cheap mlb jerseys,Wholesale Cheap NFL Jerseys,cheap jerseys,wholesale cheap nfl jerseys,Cheap NFL Jerseys Outlet
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.