hits counter
 
 

Téves elképzelések a keresőoptimalizálás terén!

Hány kereső van valójában?
Netprofi hírlevélsorozat 1. rész

Töltse le ezt a hírlevelet PDF-ben a számítógépére is! Ehhez kattintson jobb egérgombbal a következő ikonra, és mentés másként:

Gyakran hallani a következőt: "Regisztrálták az oldalamat több száz - netán több ezer – keresőbe, ezáltal a honlapom hamarosan előre fog kerülni." Akár ingyen vagy pénzért tették meg, ez nem igaz!

A probléma, hogy valójában nem is létezik több száz, vagy több ezer kereső! Mindössze kb. 10 azoknak a száma, amelyeket keresőnek lehet nevezni, és tényleg van is értelme számunkra benne lenni.

Melyek a tényleges nemzetközileg használt keresők:
  • Google
  • Yahoo
  • MSN vagy Live
  • AOL
  • Ask
Valójában Magyarországon ezek közül EGY keresőt használnak, ez a Google, a többin való keresés elenyésző számú.
Nézzük meg ezt számszerűen, egy magyar nyelvű, utazással kapcsolatos saját honlapunk esetében a Google Analytics (a Google ingyenes forgalom-elemzője) látogatottsági adatai alapján.
keresők

A fenti ábrán látható számok elég erős eltolódást mutatnak a Google irányába. Ezért számunkra az elsődleges célpont a honlapunkat felhozni a Google-ban a szolgáltatásunk vagy termékünk szempontjából lényeges kulcsszavakra.

A Google-ba nem igazán lehet bejutni CSAK regisztrálás által. Igaz, van a Google-nak egy oldala, ahol ajánlani lehet a honlapunkat: http://www.google.hu/addurl
Viszont ezt írja erről a Google:
"Nem adunk minden elküldött URL-t az indexünkhöz, és nem tudjuk sem előre jelezni, sem garantálni, hogy mikor kerül sor az Ön URL-jére, illetve hogy egyáltalán sor kerül-e rá."

Mi természetesen kipróbáltuk, és a fenti állítás teljesen megállja a helyét. Kérdés az, hogy akkor hogyan juthat be egy új oldal a Google adatbázisába (szaknyelven az indexébe)?

Erre a kérdésre is megtaláljuk a választ a Google oldalain:
"A Google és a legtöbb keresőmotor a linkek alapján állapítja meg a webhelyek megítélését. A webhelyeknek a Google keresési eredmények rangsorában elfoglalt pozíciója részben a webhelyekre hivatkozó többi webhely elemzésén alapul. A linkeken alapuló elemzéssel kiválóan lehet mérni a webhely értékét, és a módszer bevezetése nagyban növelte az internetes keresés minőségét. A linkek mennyisége, és ami még fontosabb, a minősége is befolyásolja az értékelést."
http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=66736

Összegezve: a linkek, melyek más honlapokról az Ön oldalára mutatnak a lényeges összetevők. Természetesen, ahogy a Google is említi, ezeknek a mennyisége és minősége az, ami még nagyon fontos.
  • Szeretne előrekerülni bizonyos keresőszavakra?
  • Szeretné végre könnyedén szerkeszteni saját honlapját?
  • Szeretne egy keresőbarát honlapot?
AKKOR HÍVJON MINKET VAGY ÍRJON NEKÜNK!
A következő hírlevelünkben a kulcsszavakkal és a kulcsszó kutatással fogunk foglalkozni!

Üdvözlettel:
Domonkos ÁrpádOldaltérkép
Wholesale Nike NFL Jerseys,wholesale nfl jerseys,cheap nfl jerseys,nhl jerseys for sale,nfl jerseys cheap,nfl football jerseys,cheap football jerseys,discount jerseys,Wholesale Authentic Jerseys,nfl football jerseys,nfl nike jerseys,cheap nfl jerseys,discount cheap nfl jerseys,custom nfl jersey,nhl hockey jerseys,Wholesale Cheap Jerseys China,Wholesale cheap NFL Jerseys,nfl nike jerseys cheap,discount jerseys for sale,NFL jerseys Custom,Wholesale NFL Jerseys,wholesale nike nfl jerseys,Cheap Soccer Jerseys,cheap nfl jerseys free shipping,cheap nfl jerseys,cheap mlb jerseys,Wholesale Cheap NFL Jerseys,cheap jerseys,wholesale cheap nfl jerseys,Cheap NFL Jerseys Outlet
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.